Loading

Folie anticondens și bariere de vapori Membrane pentru acoperiș

Folie pentru acoperis
Folie anticondens si bariere de vapori Delta

Folia anticondens și bariera de vapori, deși nu sunt vizibile la un acoperiș, sunt foarte importante pentru funcționarea corectă și longevitatea acestuia.

Folia anticondens împiedică pătrunderea condensului format pe suprafața inferioară a învelitorii acoperișului în astereală și în bariera termică și în același timp permite umezelii reziduale din termoizolație să se elimine în exterior în mod controlat.

Bariera de vapori are rolul de a împiedica vaporii formați în locuință să ajungă în termoizolație și astfel să perturbe buna ei funcționare.

Rețeta pentru un acoperiș performant și durabil este folosirea unei folii anticondens și a unei bariere de vapori cu performanțe și calitate ridicate.

Delta Folie anticondens

Folie anticondens Delta

Folia anticondens cu care lucrăm este produsă de Doerken, lider european pe piața de membrane de acoperișuri.

Folia anticondens Delta îndeplinește două roluri foarte importante pentru un acoperiș durabil și eficient:

  • Permite eliminarea umidității reziduale din astereală și vata minerală către exterior
  • Împiedică pătrunderea în structura acoperișului a condensului format pe suprafața inferioara a învelitorii.

Există o mare varietate de folii anticondens, fiecare potrivită pentru un anumit tip de acoperiș. Iată câteva dintre ele:

  • Folia anticondens Delta Vent N, recomandată pentru acoperișuri cu astereală
  • Folia anticondens Delta Vent S, recomandată pentru acoperișuri fară astereală
  • Folia anticondens Delta Maxx, foarte rezistentă, poate susține greutatea unui om
  • Folia anticondens Delta Foxx, recomandată pentru acoperișuri cu pantă mica
Cere ofertă

Detalii tehnice

Pentru ca o folie anticondens să fie eficientă, trebuie să poată permite trecerea cât mai ușoară a vaporilor din interior către exterior. Această caracteristică se măsoară cu ajutorul coeficientului Sd, care trebuie să fie cât mai mic pentru ca folia anticondens să fie eficientă.

O altă caracteristică importantă a foliilor anticondens este rezistența la rupere, esențială pentru ca folia anticondens să nu se perforeze atunci când este întinsă pe căpriori sau astereală, care au o suprafață rugoasă.

Foliile anticondens Delta îndeplinesc toate aceste cerințe, fiind produse cu calitate germană, care respectă standardele în construcții.

Delta Bariere de vapori

Bariere de vapori Delta

Bariera de vapori are în primul rând rolul de a împiedica umezeala din locuință să ajungă în vata minerală, permitandu-i acesteia să-și păstreze eficiența în rolul de barieră termică.

În cazul barierei de vapori Delta Reflex, unică pe piață prin performanțele tehnice, acest rol este dublat de îmbunătățirea performanțelor termice prin reflexia a până la 50% din căldură înapoi în locuință, pe timpul iernii.

Delta pune la dispoziție mai multe variante de barieră de vapori:

  • Bariera de vapori Delta Reflex, cu strat de aluminiu reflectorizant
  • Bariera de vapori Delta Luxx, în două straturi
  • Bariera de vapori Delta Dawi GP, din polietilenă
Cere ofertă

Detalii tehnice

Și la barierele de vapori, ca și la folia anticondens, valoarea coeficientului Sd este foarte importantă, ea măsurând cât de greu sau ușor trec vaporii prin materialul respectiv.

Dacă la folia anticondens această valoare trebuie să fie cât mai mică, la bariera de vapori ea trebuie să fie mare pentru a nu permite vaporilor din locuință să traverseze către termoizolație.

De asemenea, barierele de vapori Delta sunt foarte rezistente la rupere și perforare.

Ofertă gratuită Ai nevoie de un acoperiș rezistent, frumos și bine montat?

Dacă-ți construiești casa sau o renovezi și ai nevoie de un acoperiș din țiglă metalică estetic, rezistent și bine montat, contactează-ne. Acoperișurile de orice fel nu au secrete pentru noi.

Solicită-ne o ofertă completă și gratuită pentru tine.

Contactează-ne!
Contacteaza Ideal Construct