Membrane pentru acoperis

Folia anticondens si bariera de vapori, desi nu sunt vizibile la un acoperis, sunt foarte importante pentru functionarea corecta si longevitatea acestuia.

Folia anticondens impiedica patrunderea condensului format pe suprafata inferioara a invelitorii acoperisului in astereala si in bariera termica si in acelasi timp permite umezelii reziduale din termoizolatie sa se elimine in exterior in mod controlat.

Bariera de vapori are rolul de a impiedica vaporii formati in locuinta sa ajunga in termoizolatie si astfel sa perturbe buna ei functionare.

Reteta pentru un acoperis performant si durabil este folosirea unei folii anticondens si a unei bariere de vapori cu performante si calitate ridicate.

Folie anticondens - Ideal Construct
Folie anticondens - Ideal Construct

Folie anticondens

Folia anticondens cu care lucram este produsa de Doerken, lider european pe piata de membrane de acoperisuri.

Folia anticondens Delta indeplineste doua roluri foarte importante pentru un acoperis durabil si eficient:

  • Permite eliminarea umiditatii reziduale din astereala si vata minerala catre exterior
  • Impiedica patrunderea in structura acoperisului a condensului format pe suprafata inferioara a invelitorii.

Exista o mare varietate de folii anticondens, fiecare potrivita pentru un anumit tip de acoperis. Iata cateva dintre ele:

  • Folia anticondens Delta Vent N, recomandata pentru acoperisuri cu astereala
  • Folia anticondens Delta Vent S, recomandata pentru acoperisuri fara astereala
  • Folia anticondens Delta Maxx, foarte rezistenta, poate sustine greutatea unui om
  • Folia anticondens Delta Foxx, recomandata pentru acoperisuri cu panta mica

Alte informatii

Pentru ca o folie anticondens sa fie eficienta, trebuie sa poata permite trecerea cat mai usoara a vaporilor din interior catre exterior. Aceasta caracteristica se masoara cu ajutorul coeficientului Sd, care trebuie sa fie cat mai mic pentru ca folia anticondens sa fie eficienta.

O alta caracteristica importanta a foliilor anticondens este rezistenta la rupere, esentiala pentru ca folia anticondens sa nu se perforeze atunci cand este intinsa pe capriori sau astereala, care au o suprafata rugoasa.

Foliile anticondens Delta indeplinesc toate aceste cerinte, fiind produse cu calitate germana, care respecta standardele in constructii.

Bariera de vapori - Ideal Construct

Bariere de vapori

Bariera de vapori are in primul rand rolul de a impiedica umezeala din locuinta sa ajunga in vata minerala, permitandu-i acesteia sa-si pastreze eficienta in rolul de bariera termica.

In cazul barierei de vapori Delta Reflex, unica pe piata prin performantele tehnice, acest rol este dublat de imbunatatirea performantelor termice prin reflexia a pana la 50% din caldura inapoi in locuinta, pe timpul iernii.

Delta pune la dispozitie mai multe variante de bariera de vapori:

  • Bariera de vapori Delta Reflex, cu strat de aluminiu reflectorizant
  • Bariera de vapori Delta Luxx, in doua straturi
  • Bariera de vapori Delta Dawi GP, din polietilena

Alte informatii

Si la barierele de vapori, ca si la folia anticondens, valoarea coeficientului Sd este foarte importanta, ea masurand cat de greu sau usor trec vaporii prin materialul respectiv.

Daca la folia anticondens aceasta valoare trebuie sa fie cat mai mica, la bariera de vapori ea trebuie sa fie mare pentru a nu permite vaporilor din locuinta sa traverseze catre termoizolatie.

De asemenea, barierele de vapori Delta sunt foarte rezistente la rupere si perforare.