Ferestre de mansarda

Spatiul de sub un acoperis in panta ofera o serie de oportunitati de folosire. El se poate amenaja pentru extinderea spatiului de locuit, obtinand noi camere (dormitoare, livinguri sau camere de relaxare), sau pentru depozitare. Si intr-un caz si in celalalt, investitia este mult mai mica decat extinderea pe orizontala a locuintei.

Ferestrele de mansarda sunt cea mai buna alegere pentru iluminarea naturala si ventilarea spatiului de sub acoperis, indiferent de destinatia acestuia. Avantajele legate de lumina sunt indiscutabile: printr-o fereastra de mansarda va intra mai multa lumina decat prin una montata vertical.

Ferestrele de mansarda sunt de preferat lucarnelor, pentru ca acestea din urma presupun mai multe accesorii de invelitoare, iar cantitatea de lumina este mai mica. Velux, lider pe piata mondiala de ferestre de mansarda, ofera o gama larga de ferestre de mansarda si accesorii, utile pentru orice fel de proiect de constructii.

Ferestre de mansarda Velux - Ideal Construct
Ferestre de mansarda Velux cu articulare mediana

Ferestre de mansarda Velux cu articulare mediana

Ferestrele de mansarda Velux cu articulare mediana, fac parte din cea mai populara gama de ferestre de mansarda.

Clapeta de ventilare, impreuna cu manerul de actionare sunt situate in partea de sus a ferestrei de mansarda, permitand o actionare usoara si ventilarea camerei cu fereastra inchisa.

Noile ferestre Velux din lemn sunt optimizate energetic cu ajutorul celei mai recente inovatii VELUX – sistemul izolator ThermoTechnology™, pentru a mentine locuinta calduroasa. In plus, au o garnitura suplimentara si geam laminat la interior pentru mai multa siguranta.

Ferestrele se pot actiona in partea superioara (gama GLL sau GLU) sau in partea inferioara (gama GLL-B), acolo unde situatia o impune.

Ferestre de mansarda Velux cu articulare superioara

Ferestre de mansarda Velux cu articulare superioara

Aceste ferestre de mansarda au articulare dubla (mediana si superioara) si maner de actionare in partea inferioara, care permite deschiderea ferestrei de mansarda in exterior, in 3 trepte.

Ferestrele de mansarda Velux cu articulare superioara sunt dotate cu clapeta de ventilare, care permite aerisirea camerei cu fereastra inchisa.

Aceasta fereastra din lemn, cu maner de operare din aluminiu in partea inferioara, se deschide in exterior si este sustinuta de arcuri laterale.

Este alegerea perfecta atunci cand iti doresti sa beneficiezi de o priveliste nelimitata si de sentimentul de a te afla in natura.

Alte beneficii suplimentare ale ferestrei sunt: geamul interior laminat pentru mai multa siguranta si sistemul izolator ThermoTechnology™, care mentine caldura in interior chiar si in zilele cele mai friguroase.

Ferestre de mansarda Velux tip balcon

Ferestre de mansarda Velux tip balcon

Ai o noua perspectiva din balconul VELUX CABRIO R!

Aceasta fereastra de mansarda inovatoare se transforma in cateva secunde intr-un balcon ce permite accesul in afara mansardei, are o suprafata vitrata generoasa si clapeta de ventilare.

Pe langa functionalitatea ireprosabila, fereastra de mansarda Velux tip balcon aduce in caminul tau un element inedit. Pentru montajul balconului, este necesara si rama de etansare EDW sau EDS.

Ferestre de mansarda Velux cu element vertical

Ferestre de mansarda Velux cu element vertical

Ideal pentru mansardele cu parapet, elementul de fatada VFE se monteaza in combinatie cu fereastra de mansarda si iti ofera o deschidere catre exterior de la pardoseala pana la plafon.

Rezultatul este o priveliste fantastica a imprejurimilor si un val de lumina care invadeaza casa. Pentru montaj este necesara si rama de etansare EFW (pentru invelitori ondulate) sau EFS (pentru invelitori plate) compusa din rama ferestrei de mansarda si rama elementului vertical.

Rulouri si accesorii pentru ferestre de mansarda Velux

Rulouri si accesorii pentru ferestrele de mansarda

Ferestrele de mansarda Velux se pot accesoriza cu diverse rulouri interioare sau exterioare, si se poate opta pentru actionare electrica cu telecomanda sau pe baza de energie solara.

Velux ofera o gama larga de alte produse, cum ar fi:

  • Ferestre pentru acoperis terasa, manuale sau electrice
  • Pentru spatiile in care nu este posibila instalarea de ferestre de mansarda, exista tunelele solare cu tub rigid sau flexibil
  • Ferestre de mansarda pentru acces pe acoperis, cu deschidere laterala, pentru mansarde locuite sau poduri nelocuite
  • Diverse rulouri interioare si rolete exterioare pentru controlul luminii si caldurii care patrund prin fereastra de mansarda
Rulouri exterioare pentru ferestre de mansarda Velux

Rulouri exterioare pentru ferestrele de mansarda

Ruloul exterior parasolar impiedica o mare parte a razelor solare sa patrunda in incapere si sa incalzeasca interiorul. Ruloul reduce aportul de caldura cu pana la 73% si contribuie la mentinerea unei temperaturi placute si echilibrate in interior pe tot parcursul zilei.

Materialul este transparent si lasa lumina naturala sa patrunda, fara a afecta posibilitatea de a vedea privelistea imprejurimilor. Aceste rulouri se monteaza si se opereaza cu usurinta din interior.